Blog

Unieke restaurants in eigen land!

By 14 september 2020 No Comments

Dat de zomervakantie is afgelopen betekent dat we de weekenden moeten gaan vieren! Gezellig lunchen, borrelen of dineren met familie, vrienden, je partner of met de kinderen. Na een hele week hard werken ben je vast toe aan een heerlijk genietmomentje, maar waar ga je dan naartoe? Het vaste restaurant in de stad heb je vast al gezien en van het eetcafe in het dorp ken je de hele menukaart al. Daarom 5 fantastische tips om toch uniek te lunchen/dineren in ons eigen Nederland! 

Vuurtoreneiland – Amsterdam

Een uniek stukje natuur in Amsterdam. Gelegen in een ruig landschap, met loslopende dieren en Amsterdams enige vuurtoren vind je Vuurtoreneiland. Een avondje in dit restaurant is al een minivakantie op zich: per boot word je naar het eiland gebracht waarna je heerlijk kunt genieten van een 5-gangen diner! In de winter is dit restaurant de ultieme plek voor alle lovebirds. Het hele restaurant wordt omgetoverd in een intieme en warme plek inclusief haardvuur en deken! Wil jij jouw partner/vriend/vriendin verrassen met een etentje op dit speciale eiland? Hou er dan rekening mee dat je ongeveer twee maanden van te voren reserveert. Klinkt misschien lang, maar het is het helemaal waard… 

Hoftrammm – Den Haag

Dit restaurant is te gek om heen te gaan met kinderen. Er zal een wereld voor ze open gaan! Niet alleen dineren jullie in een rijdende, oude tram, je ziet ook nog eens de hele stad. Een bijzonder diner en citytrip in een tijdens deze 2 uur durende culinaire reis. 

De Kas – Amsterdam

Pure ingrediënten en liefde voor de natuur. Dat is wat je proeft in de gerechten die geserveerd worden in De Kas. Dit unieke restaurant is gevestigd in een acht meter hoge voormalige kas in Amsterdam. Alles wat hier op jouw bordje komt, komt uit naastgelegen kwekerijen. Ook leuk: van mei tot oktober zijn er verschillende rondleidingen door de kweektuinen! 

De Euromast – Rotterdam

Wie kent hem niet? Een van de bekendste gebouwen van Rotterdam is toch wel de Euromast. Naast genieten van het spectaculaire uitzicht over de hele stad kun je ook genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of high tea! In het restaurant wordt alles klaargemaakt met dagverse en duurzame producten. Ook tijdens het diner is het uitzicht bijzonder: de lichtjes van Rotterdam schijnen naast het kaarslicht aan uw tafel!

Watertoren – Utrecht

De oude watertoren in Utrecht Zuid: een prachtige watertoren omgebouwd tot een restaurant met een uitzicht waar je U tegen zegt! Bovenop kun je heerlijk dineren en onderaan de toren kun je op zonnige dagen lekker op het terras chillen. 

 

En, hoe ga jij het weekend vieren? Natuuurlijk zijn al deze fijne adresjes ook door de weeks te bezoeken…