Als je denkt aan een stedentrip, denk je al snel aan Londen, Parijs of Berlijn. Niet vreemd voor de mensen die zelden of misschien nog nooit een stedentrip hebben gedaan. En in alle eerlijkheid, het zijn ook zeker mooie steden! Alleen er is zo veel meer te ontdekken dan het bekende…

Wanneer je denkt aan een land, denk je er vaak ook een aantal steden bij. Spanje: Madrid, Barcelona, Valencia of Sevilla misschien wel…  Bij Italië denken we gelijk aan Rome, Milaan en Florence! Maar als je Spanje zegt, zeg je niet direct Malaga of Bilbao. Of als je Italië zegt, zeg je niet direct Turijn of Bari. Juist is het interessant om die onbekende steden te bezoeken.

Om die reden ben ik ook begonnen om Tripprs op te zetten. Om mensen te verrassen, niet alleen met de bestemming op zich. Zo stuurde ik laatst twee zussen naar Turijn toe. “Turijn, wij zijn blij” stuurden ze al vanaf Schiphol. En “Dit was een bestemming die we zelf niet zo snel op het lijstje zouden hebben gezet, maar naar we zeker nog eens terug gaan” was uiteindelijk de conclusie!

Zelf heb ik ook een groot aantal steden, zeker in het westen van Europa, mogen bezoeken. En juist de bestemming waar ik het minst over hoor of over lees, deze verrassen mij het meest! Zo heb ik me vergaapt aan de Russische invloeden in Riga, de middeleeuwse bouwwerken van Edinburgh en binnenkort hoop ik verrast te worden door culinair Bologna.

Wanneer je naar een minder bekende bestemming reist, heb je ook minder informatie ter beschikking. Bijvoorbeeld, hoeveel reisboeken kun je vinden over Brussel? En hoeveel vindt je er over Kiev?