Reizen

Wine, food & beautiful views

By 13 november 2018 No Comments

Op woensdag 7 november was het eindelijk zover, onze eerste Women Only Wine Trip. Een reis ¬†samengesteld door Tripprs en Irene’s Eigenwijze Reizen speciaal voor vrouwen naar een super leuke wijnstad in Europa! Eindelijk de countdown begint echt af te tellen….. 3…. 2….1….. en de reis gaat naar…… Porto! Deze heerlijke tweede stad van Portugal, heeft alles voor een goede stedentrip. Een fijne bruisende sfeer, cultuur, gemoedelijkheid, vele prachtige bezienswaardigheden en culinair genieten. En wat hebben we genoten van deze prachtige stad. Na de aankomst in het hotel was er even tijd om op te frissen voordat we naar een Portugees restaurant gingen. Hier genoten we van heerlijke typische Portugese gerechten, sangria en lekkere wijnen. We leerde elkaar beter kennen, sommige van ons ontdekten de Uberapp en we kregen van onze gidsen de eerste tips om de stad te ontdekken.

porto

Dag 2 in Porto

Wakker worden met regen…. altijd jammer maar zeker als je in Porto zit en er een historische tour op de planning staat! Maar ach deze dames zijn niet van suiker en vol goede moed starten we de tour die door de straten van het historisch centrum gaat! En wat een leuke gids hebben we die met zoveel passie over de stad vertelt. We moeten wel rennen van plek naar plek want het komt met bakken uit de lucht. Dan maar even rustpauze met een warm kopje koffie!

Na deze tour met leuke weetjes over de stad wordt het steeds droger en begint de foodtour! We maken kennis met typische gerechtjes uit Porto en de lekkerste drankjes waarbij we natuurlijk starten met een glaasje port. Gelukkig is er de Uber die ons hierna weer veilig naar het hotel brengt ;-). Met volle buiken wordt er s’avonds niet zo heel veel meer gegeten en gelukkig zit er een gezellig foodmarket om de hoek bij het hotel. Deze heeft echt heerlijke verse gerechten van alle soorten vis tot aan hamburgers en vegetarische gerechten. Voor ieder is er dus wat wils.

Dag 3 Portproeverij

Gelukkig kunnen we deze dag een beetje uitslapen en worden we wakker met een klein zonnetje! Vandaag gaat iedereen zelf op pad en de meeste vertrekken naar de andere kant van de rivier waar het plaatsje Vila Nova de Gaia ligt. Hier liggen alle porthuizen en kun je dus een rondleiding boeken afsluitend met een portproeverij! Dit mag tijdens onze Wine Trip natuurlijk niet missen dus dat moeten we zeker zelf ook even uitproberen! Er zijn verschillende porthuizen die je kunt bezoeken dus handig om van te voren even een keuze te maken welke bij jullie past. Wil je liever een van de grotere porthuizen of vind je het leuk om een kleiner porthuis te bezoeken bijvoorbeeld. Wij vonden het in ieder geval zeker een must tijdens onze reis in Porto.

We blijven nog even aan de andere kant van de rivier en komen via kleine straatjes weer veel mooie huizen en street art tegen en sluiten onze middag af in een gezellige foodmarket met een heerlijke Portugese soep en een lekker taartje van Miss Pavlova (ja ook echt een aanrader)! S’avonds komt iedereen nog even bijeen om deze dag af te sluiten met een wijntje. De volgende middag is namelijk alweer onze terugvlucht helaas.

port
street art
portproeverij

Dag 4 Saying goodbye

En wat ze altijd zeggen is waar. Aan al het goede komt een einde. Na een lekker ontbijt (jaa ze hebben hier ook bubbels bij het ontbijt volledig in thema) duiken we zelf nog even het centrum in om wat souveniertjes te shoppen terwijl andere een bezoek brengen aan het strand! Helaas geen weer voor een strandwandeling maar even heerlijk uitwaaien aan het water. Om 1 uur is het dan echt weer tijd om naar huis te gaan! We verlaten het mooie Porto maar kijken terug op een paar mooie dagen, nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan en we kijken alvast vooruit omdat we op 20 mei de volgende Women Only trip hebben!

wijnreis