Blog

4 highlights die je niet kunt missen in Malaga! 

By 13 augustus 2020 No Comments

Een van mijn favoriete Spaanse steden: Malaga! Deze stad heeft werkelijk alles! Zon, zee, strand, cultuur en historie: best of both worlds! In de Spaanse regio is het bijna altijd mooi weer, waardoor deze trip ook perfect is om tijdens de wintermaanden even de kou te ontsnappen. Ik deel heel graag de leukste 3 highlights van deze te gekke Spaanse stad. 

Alcazaba

Het Alcazaba is een Moorse vesting gelegen in Malaga. Het is gebouwd rond de negende eeuw en de Arabische invloeden zijn nog duidelijk herkenbaar. Wanneer je meer wilt weten over de vondst en de restauratie van het Alcazaba en het naastgelegen amphitheater raad ik je zeker aan om naar het Museo de Malaga te gaan. Hier vertellen ze je alles over de mooie historie van deze twee ruïnes. 

Malaga Cathedral 

Het opvallendste gebouw van Malaga is de kathedraal. Midden in het centrum van de stad staat deze kathedraal, welke is gebouwd op de overblijfselen van een moskee. Ook hier komen weer de Arabische kenmerken goed naar voren. Grappig om te weten: deze kathedraal is nooit helemaal afgebouwd. Wat is dat toch met Spaanse bouwwerken die niet af zijn?! De inrichting en binnenkant van de kathedraal zijn prachtig en indrukwekkend en dus zeker een bezoekje waard! Voor slechts een paar euro kun je al een kijkje nemen in dit opvallende gebouw. 

Tapas y mas! 

Degene die mij kennen weten dat ik een echte foodie ben! Wanneer ik in Spanje ben geniet ik dan ook volop van de heerlijke Spaanse tapas, vers gevangen vis en heerlijke zoete vruchten. Ook Malaga kent een aantal super leuke, en vooral lekkere, tentjes waar je de lekkerste gerechtjes kunt eten. Mijn favoriete spot in Malaga? Lunch bij restaurant Meson Mariano! 

Vamos a la playa!

Wat ik al eerder vertelde is dus dat Malaga naast cultuur, historie en een prachtige binnenstad ook een heerlijk strand heeft. De kilometerslange boulevard brengt je van het begin tot het eind van het strand en neemt je mee langs de gezellige havens en de visserswijken. Tip: geen zin om de boulevard uit te lopen? Overal zijn tegenwoordig van die te gekke elektrische stepjes te huur! Zo ZOEF je snel van punt A naar punt B! Breng een heerlijke dag door op het strand en laat je culinair in de watten leggen in een van de leuke beachbars op het strand. 

Meer tips nodig over de leukste plekjes en eettentjes in Malaga? Stuur een berichtje, ik vertel je graag meer over deze Spaanse stad!