Blog

The best of: Ljubljana!

By 13 augustus 2020 No Comments

De Sloveense stad Ljubljana (spreek uit als Luubjana) blijft elke dag in populariteit groeien. Ook al is het een van de kleinste hoofdsteden van Europa, Ljubljana is onwijs leuk! Omdat de stad niet zo groot is, is het de ideale bestemming om in 3 dagen te zien. Je kunt alle hoogtepunten verkennen en ik weet zeker dat je jouw hart verliest in dit pittoreske stadje! Weten wat je allemaal kunt beleven in Ljubljana? Lees snel verder!

Een van de geweldige redenen om naar Ljubljana te gaan is dat er geen verkeerde tijd is om naartoe te reizen. De stad kent natuurlijk vier verschillende seizoenen, maar elk seizoen heeft zijn eigen voordelen. De zomer is duidelijk het hoogseizoen. Maar in alle seizoenen zijn de temperaturen aangenaam en de stad bruist! 

De oude stad van Ljubljana

De binnenstad van Ljubljana is volledig autovrij. De perfecte manier om de stad te verkennen is te voet of per fiets! In de binnenstad staat het prominente kasteel van Ljublana. Dit monument heeft een prachtig uitzicht over de hele stad. 

Wanneer je in de oude binnenstad bent is het Presernov TRG niet te missen. Dit is het grootste plein waar alle actie plaatsvindt. Het plein wordt geflankeerd door de Franciscaanse Kerk aan de ene kant en de Drievoudige Brug aan de andere kant. Ontdek vooral de geschiedenis achter deze Drievoudige Brug!

Het kasteel van Ljubljana: Ljubljanski Grad

Het kasteel van Ljublana kun je zeker niet overslaan. Het ligt gelegen op een hoge berg van 376 meter. Je kunt er met de lift naar toe of, voor de sportievelingen, zelf lopen! Er zijn te gekke wandelroutes naar boven van ongeveer 20 minuutjes. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. Ook kun je een leuke audiotour doen en kom je alles te weten over de historie van het kasteel! 

Bruggen, bruggen en nog eens bruggen!

De Sloveense stad is klein, maar er zijn behoorlijk wat bruggen. Zoals de bekende Drakenbrug. Dit kenmerk, de draak, kom je overal in de stad tegen. Er gaan dan ook prachtige mythes en verhalen rond over de draak. Zo waakt hij over de stad en de inwoners, maar ook gaat het de ronde dat hij in een kasteel woonde en maandelijks tientallen jonge vrouwen verslond. Welke fantasievolle verhalen nog meer rondgaan? Ontdek het zelf in Ljubljana!