Blog

6 leuke wateractiviteiten in Nederland

By 19 april 2021 No Comments

6 leuke wateractiviteiten in Nederland

Nederland biedt verschillende plekken aan waar je leuke wateractiviteiten kunt ondernemen. Je hoeft dus helemaal niet naar de Spaanse Costa’s om te kunnen wakeboarden en waterskien! Wij hebben een aantal hele leuke watersporten door Nederland voor je op een rij gezet. Laat de zon maar komen, met deze verfrissende uitjes ben jij er helemaal klaar voor.

Suppen in Leeuwarden

Een board, een peddel, lekker weer en veel fun op het water: dat zijn de ingrediënten voor suppen. In Friesland kun je deze sport op een originele locatie beoefenen, namelijk in de grachten van Leeuwarden. Vanaf het stadsstrand in Leeuwarden stap je op je board en begin je aan een tocht van een uur door de grachten van Leeuwarden! Op zoek naar iets dat dichterbij jou is? Ook in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem kun je terecht voor een middagje suppen over de grachten.

Kanoën in Dordrecht

Klinkt suppen te vermoeiend? Dan is kanoën de oplossing voor jou! Het Nationaal Park de Biesbosch in Dordrecht is dé plek om even heerlijk te gaan kanoën. Peddel tussen de natuur door en geniet van de rust en gezelligheid. Kanoën draait eenmaal om teamwork! Daag elkaar uit, wie wordt dit keer de motor?

Wakeboarden in Alphen aan de Rijn

Sta jij tijdens de wintersport altijd op een snowboard? Dan is wakeboarden echt iets voor jou. Deze populaire watersport zorgt namelijk voor een echte kick! Schuif je voeten in de bindingen op het board en je bent klaar om het water op te gaan voor een geweldig avontuur!

Waterfietsen in Amsterdam

Waterfietsen in eigen land? Ja, want als het in Spanje of Griekenland leuk kan zijn waarom dan niet in Nederland! Op de Amsterdamse grachten kan je een waterfiets huren. Ideaal voor als je geen zin hebt om mega actief te zijn. Ondertussen kan je de stad bewonderen en een lekker drankje nuttigen tijdens het fietsen. Ook in Utrecht is dit leuke uitje mogelijk!

Raften op Terschelling

Op het strand van Terschelling kun je terecht voor een flinke dosis adrenaline! Hier kun je namelijk ‘coast raften’ in de branding van de Noordzee. Raften wordt vooral op rivieren gedaan, maar een ondernemer op Terschelling bedacht dat dit ook prima op de Noordzee kan. Je houdt het gegarandeerd niet droog, maar het is echt een leuk uitje om eens te doen!

RIB varen in Nijmegen

Een van de meest spectaculairste activiteiten van het moment is RIB varen (Rigid Inflatable boat). De snelheid waarmee je vaart ligt tussen de 80 en 100 km per uur en zorgt voor een enorme adrenalinekick! Voor dit te gekke uitje kun je terecht bij Off Road Events. Zij varen onder andere op de rivier de Waal bij Nijmegen in Gelderland.

Heb jij al zin in een van deze te gekke wateractiviteiten? Laat het lekkere weer maar komen!