Blog

Mooiste uitkijktorens van Nederland

By 19 april 2021 No Comments

Mooiste uitkijktorens van Nederland

Nederland is natuurlijk ontzettend plat op een aantal heuvels in Limburg. Voor spectaculaire uitzichten gaan we dan ook vaak op reis, maar in Nederland moet je het anders aanpakken wil je mooie uitzichten hebben. In Nederland moet je de hoogte in! We hebben namelijk veel mooie uitkijktoren in ons eigen land. De mooiste hebben wij voor jullie op een rij gezet!

Kempentoren – Tilburg

Voor de meeste uitkijktorens moet je afreizen naar afgelegen natuurgebieden, maar de Kempentoren in Tilburg ligt verrassend genoeg midden in de stad. Op een steenworp afstand van het centraal station vind je deze toren! Deze toren is 35 meter hoog en staat midden in het stadspark het Spoorpark. Na 192 treden beklimmen heb je een schitterend uitzicht over de stad Tilburg en de omgeving. Zeker de moeite waard dus!

Uitkijktoren Pompejus – Bergen op Zoom

Een van de mooiste uitkijktorens van Nederland qua architectuur vind je in Bergen op Zoom. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de Brabantse Wal! Het bezoek aan deze toren is gratis en in de zomer zijn hier regelmatig openluchttheaters die je kunt bijwonen. Verder raden we je aan om ook de Mozesbrug te nemen. Dit is een houten brug onder het wateroppervlak. Je loopt dus letterlijk door het water zonder natte voeten te krijgen!

Bosbergtoren – Friesland

Een mooie uitkijktoren in het noorden van Nederland is de Bosbergtoren in de provincie Friesland. Deze toren ligt bovenop een stuifduin en is gebaseerd op een boom. De griezelige glazen uitkijkplatforms moeten takken voorstellen! Ook vanuit de toren zelf kun je ontzettend ver kijken, en op een heldere dag heb je zelfs uitzicht over verschillende landmarks in Friesland, Drenthe en Groningen!

Uitkijktoren de Kaap – Utrecht

Utrecht heeft niet veel uitkijktorens, daarom mag uitkijktoren De Kaap zich het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug noemen. De toren ligt op een heuvel midden in de Kaapse Bossen en vanaf de top kun je een groot deel van de provincie overzien. Het schitterende uitzicht over het landschap maakt deze toren wel echt de moeite waard om te bezoeken. 

Euromast – Rotterdam

De Euromast kennen we natuurlijk allemaal wel, toch blijft het een fantastisch uitzicht hebben over de stad Rotterdam. Iedere keer verbaast het je weer. Het is het icoon van de stad Rotterdam, die samen met de Erasmusbrug de skyline zo aantrekkelijk maakt!

Kiekkaaste – Groningen

Op het randje van Nederland, ligt een van de mooiste uitkijktorens van Nederland. Deze toren is helemaal niet zo hoog, maar wel spectaculair om te zien! Via een kleine ronde trap ga je omhoog en kun je gratis genieten van het uitzicht. Leuk om te weten is dat dit het enige Nederlandse vogelkijkhut buiten de dijken is. Ook niet vogelliefhebbers, kijken hun ogen hier uit!

Welke uitkijktoren staat bij jou op de bucketlist?