Blog

9x de leukste pluktuinen in Nederland

By 25 juni 2020 No Comments

Wat is er leuker dan samen met je kind, partner of alleen bloemen of fruit te plukken in een van de pluktuinen die Nederland rijk is? Deze activiteit is ideaal voor een zomerse dag of op een dag dat het weer iets minder is! Wij zetten de leukste pluktuinen van Nederland voor je op een rijtje. 

Raspberry Maxx in Meijel

We beginnen het lijstje gelijk met een bijzondere pluktuin! Deze pluktuin staat namelijk helemaal in het teken van de framboos. Deze tijd is ideaal om deze zoete, roze rakkers te plukken, want nu zijn ze op hun best. Leuk om samen met de kinderen te doen of samen met je partner of beste vriend/vriendin. Naast frambozen plukken zijn er nog veel meer activiteiten te doen of je kunt neerploffen op het terras. 

Miss Hyacinth in Sint-Oedenrode 

Deze pluktuin in Sint-Oedenrode is heerlijk vertoeven! Naast de prachtige bloemen die je zelf kunt plukken kun je ook genieten van een kop koffie op het terras, gelegen aan een mooie vijver. De kids ook mee? Die spelen na het plukken lekker in de speeltuin. Ook handig: je rekent af aan de hand van de dikte van jouw boeket! 

Zelfpluktuin Texel in Oudeschild

Naast prachtige bloemen kun je hier ook je eigen groenten en kleinfruit plukken! Gezellig met je partner, beste vriend/vriendin of leer de kinderen waar de groentjes op hun bord vandaan komen. Uitgeplukt? Dan relax je in de mooie theetuin, ga je op avontuur op het kabouterpad of breng je een bezoek aan de boerderijwinkel. 

Pluktuin Zomerbloemen in Nes aan de Amstel 

Van bloemen plukken tot kinderfeestjes en workshops: hier is alles mogelijk! Naast een veld met prachtige bloemen valt hier genoeg te beleven. Kies voor een van de workshops zoals mozaïeken of kransen maken. Ook voor kinderen is hier genoeg te doen. Zandbakken, wandelpaden of natuurlijk gewoon gezellig mee plukken! 

Pluktuin Bloemenzee in Zeeland 

Naast het bloemenassortiment van maar liefst 150 verschillende bloemsoorten heeft deze bloementuin ook iets extra bijzonders. Zo kun je namelijk ook zelf zeekraal en lamsoor snijden. Deze planten groeien onderwater en zijn heerlijk om te eten! Natuurlijk ontvang je tips om het te bereiden en hoe deze plant onder water groeit. Uitgeplukt? Geniet van de heerlijke bloemengeur in de theetuin. 

Lavendelboerderij in Stroe

Weer zo’n unieke pluktuin! De naam verklapt het al, maar op deze boerderij vind je maar liefst 5000 m2 lavendeltuin. In de tuin staan diverse soorten lavendel, met elk een eigen kleur, geur en vorm. Vind je favoriet en neem het mee naar huis!

De Sfeerstal in Nieuwveen

Even geen zin in drukke steden? Midden in het groene hart vindt je een oase van rust in deze kleurrijke bloementuin. ‘s Zomers staat de tuin vol met meer dan honderd soorten bloemen, zoals o.a. pioenrozen, margrieten, campanula’, dahlia’s en meer. Ga zelf op zoek naar je favoriete bloem en knip je mandje vol. Uitgeplukt? Geniet van het uitzicht en een kop thee in het Theehuis. 

Annemieke’s Pluktuin in Hillegom

Pluk de dag! Dat is Annemieke’s favoriete quote. Logisch, met zo’n prachtige pluktuin. Bij Annemieke’s Pluktuin waan je jezelf in Hollandse glorie tijdens het tulpen plukken. Als het tulpenseizoen voorbij is kun je natuurlijk de prachtige zomerbloemen plukken in een pluktuin van ruim 3000 m2! 

Bosjes Fruit in Gieterveen

What’s in a name? In deze pluktuin pluk je de lekkerste fruitsoorten vers uit de natuur! Pruimen, frambozen, bessen, kersen en aardbeien. Dit zomerfruit is lekker en ook nog eens gezond! Verantwoord snoepen dus. Natuurlijk groeit dit fruit in de buitenlucht en daarom is er geen garantie op de oogst. Toch is er altijd wat lekkers te plukken!