Blog

De leukste stadsstranden van Nederland

By 16 maart 2021 No Comments

De leukste stadsstranden van Nederland

Dat je voor een fijne stranddag niet naar het buitenland hoeft, weten we. Nederland kent een prima kustlijn. Maar om heerlijk te kunnen genieten van het strand hoef je ook eigenlijk helemaal niet naar de kust! Verschillenden steden bieden hele toffe strandjes aan. Geniet met een drankje in je hand van de zon, het zand en de muziek. Benieuwd of er een tof stadsstrand bij jou in de buurt is? Lees dan snel verder!

Strand Oog In Al- Utrecht

In Utrecht vind je Strand Oog In Al, ook wel bekend als Soia. Dit is een stadsstrand waar je heerlijk kan relaxen en genieten van de zon. Soia heeft een mooi uitzicht op het kanaal. Aan dit kanaal kan je heerlijk liggen op het gras of zand. Neem je kids mee! Er is namelijk een omheinde speelplaats. Geniet op een zonnige dag van dit gezellige stadsstrand!

DOT – Groningen

Het stadsstrand van Groningen is een ideale plek om te zonnen, relaxen en te zwemmen. Dit stadsstrand staat bekend om zijn grote ufo als decor. DOT is een van de weinige stadsstranden waar je ook kunt zwemmen. Ze hebben hier namelijk schoon zwemwater. Perfect dus wanneer je even wilt afkoelen! Dit stadsstrand is te vinden op steenworp afstand van het centrum van Groningen. Kun je dus altijd even een lekker ijsje of lunch halen in de stad!

Belcrum Beach – Breda

Woon je in de buurt van Breda dan is dit zeker de moeite waard om te bezoeken! Belcrum Beach is een XL-zandstrand op een stoer industrieterrein. Het strand ligt aan het water van de Mark. Ontvlucht de stad en geniet met je voeten in het zand van het heerlijke zonnetje op dit gezellige stadsstrand!

Zandfoort – Amersfoort

Op zoek naar dat ultieme vakantiegevoel? Dan is het strand van Zandfoort aan de Eem echt iets voor jou! Het strand is een grote zandbak, met picknickbanken en strandstoelen. Voor kinderen is dit ook een heel tof strand, zo is er een ufo en een grote gestrande boot om op te spelen. Zandfoort is een ideaal strand om te kunnen relaxen met vrienden, familie of alleen!

Stadsstrand – Zwolle

Het Rodetorenplein wordt elk jaar omgetoverd tot een strand met wit zand, palmbomen, strandstoelen en een hippe industriële beachclub. Ideaal dus om even heerlijk tot rust te komen met je voeten in het zand en een drankje in je hand! 

Amsterdam

Je hoeft helemaal de stad niet uit om heerlijk te kunnen genieten van het strand. Ook Amsterdam biedt veel verschillende stadsstranden waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en hapje! Pllek is een heerlijk stadsstrand in Amsterdam wanneer je wilt zonnen, relaxen en zwemmen.

En, zodra het zonnetje schijnt naar welk stadsstrand ga jij dan?