Blog

De mooiste 5 natuurgebieden in Nederland

By 3 juni 2020 No Comments

Naast mooie stranden en gave steden kent Nederland ook erg veel mooie natuurgebieden. Dit jaar zal de zomervakantie iets anders lopen dan gepland, maar gelukkig kan vakantie in eigen land ook erg leuk zijn! Met onze Go Home trips verzorgen wij voor jou de perfecte vakantie in Nederland. Kies voor strand, stad of natuur, stel je reisduur en -gezelschap samen en off we go! 

Alvast een voorproefje van de mooiste 5 natuurgebieden in Nederland? 

Oostvaardersplassen (Flevoland)

De Oostvaardersplassen is een van Europa’s grootste moerasgebieden. Met zijn ruige vlaktes en bijzondere (wilde) diersoorten is het een prachtige plek om te verblijven. De Oostvaardersplassen is een ideale bestemming voor jong en oud! Een heerlijke plek om te ontdekken met de kids of te wandelen met je partner. Ook in de omgeving van de plassen is genoeg te beleven: zo zijn er genoeg musea en winkels en kun je prachtige wandel- en fietstochten maken! 

De Hoge Veluwe (Gelderland)

Misschien wel het bekendste natuurgebied van Nederland: De Hoge Veluwe in Gelderland. Met de prachtige lange bomenlanen is het Nationaal Park De Hoge Veluwe een mooie plek voor wandel- en fietstochten. Ook is het bekende Kröller-Müller museum gevestigd in het park. Naast natuur staat ook cultuur, architectuur en beeldende kunst hier centraal. Leuk om met het gezin, samen met je partner of lekker alleen doorheen te dwalen. 

Utrechtse Heuvelrug (Utrecht)

Prachtige natuurgebieden, rustige wandelroutes en mooie kastelen vind je in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen en kom helemaal tot rust! Een unieke locatie om te verblijven midden in de natuur. De regio heeft enorm veel moois te bieden. Zo vermaak je je eenvoudig een weekend, midweek, week of zelfs twee weken met alles wat de Heuvelrug biedt. Natuurlijk kunnen wij je helpen met het uitstippelen van activiteiten voor jouw (familie)vakantie

Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland)

Een grote favoriet is het Nationaal Park Oosterschelde. Dit is een te gekke plek om samen met de kinderen op ontdekking te gaan. Naast wandel- en fietsroutes zijn er prachtige uitkijkpunten, vaartochten, musea, speelvoorzieningen en kun je bruinvissen en zeehonden spotten. Deze plek leent zich uitstekend voor lang verblijf. In de omgeving van het Park is namelijk ook genoeg te beleven. Maak een uitstapje naar een leuke stad zoals Middelburg, Goes of Zierikzee of kies voor uitwaaien op een van de stranden die Zeeland biedt.

Nationaal Park De Groote Peel (Limburg / Noord-Brabant)

Een weids, waterrijk en rustig hoogveengebied. Zo wordt De Grote Peel beschreven. Een prachtige bestemming om helemaal tot rust te komen. Ook in dit Nationale Park is voor jong en oud veel te beleven. Dankzij de zogenoemde Knuppelbruggen kun je het landschap gemakkelijk te voet verkennen. Ook zijn er prachtige fietsroutes die je langs de peelgebieden leiden. Het park biedt ook een aantal te gekke excursies, zoals een ontdekkingstocht, turfstekers tocht en zelfs een avondexcursie! Ook voor kinderen is hier genoeg te doen, voor hen zijn er speciale tochten en excursies. In en om het peelgebied kun je prachtig verblijven op unieke locaties. Ben jij er klaar voor? 

Go Home Surprise-trips!

Overtuigd van de schoonheid die Nederland te bieden heeft? Twijfel niet langer en boek jouw verrassingsweekend/vakantie in eigen land! Heb je bepaalde wensen waaraan jouw vakantie moet voldoen? Laat het ons weten tijdens het boeken en wij houden hier natuurlijk rekening mee. Hopelijk tot snel!