Blog

Poznań: de mooiste natuurgebieden

By 16 november 2021 januari 6th, 2022 No Comments
2 minuten leestijd

Poznań is de vijfde stad van Polen en telt ongeveer 600.000 inwoners. De stad is vooral populair vanwege het kleurrijke, karakteristieke, middeleeuwse centrum met de oudste kathedraal van Polen en het mooiste stadhuis ten noorden van de Alpen.

Ook natuurliefhebbers zullen zich niet vervelen in Poznań. In deze blog delen we de mooiste natuurgebieden in en rondom Poznań waar je sowieso heen moet gaan!

Varen op het Malta meer

Het Malta meer, ookwel het Maltański-reservoir, is een kunstmatig meer in Poznań dat werd gevormd in 1952. Het meer is met haar lengte van 2,2 kilometer het grootste kunstmatige meer van Poznań en ligt op slechts twee kilometer afstand van het centrum van de stad. Maak een heerlijke wandeling, huur een fiets/boot of neem een frisse duik. Rondom het meer zijn een aantal restaurants en barretjes gevestigd waar je je dag heerlijk kunt afsluiten.

Mountainbiken in het Zielonka forest

Hou je van actief bezig zijn? Breng dan tijdens je stedentrip in Poznań een bezoek aan het Zielonka Forest. Dit mooie bos barst van de off-road fietsroutes waarvan een groot gedeelte is aangelegd langs de Warta rivier. Een goede plek om te mountainbiken dus, maar al wandelend de omgeving bekijken kan ook. Ga je liever het water op om te kanoën? Huur dan een kano en kano langs de Zielonka Forest Kanoroute.

Wandelen in botanische tuin Kórnik Arboretum

Ten zuidoosten van Poznań kun je tijdens je stedentrip een bezoek brengen aan de botanische tuin Kórnik Arboretum in het gelijknamige plaatsje Kórnik. Deze botanische tuin is de grootste en oudste botanische tuin van Polen en de op drie na grootste van heel Europa! Het complete terrein is veertig hectare groot en je kunt hier diverse bijzondere planten- en bloemensoorten bewonderen. Wil je meer leren over deze bijzondere bloemen en planten? Volg dan het educatieve pad genaamd ‘Trees of the World’.

Let’s go tripprs!

Poznań is maar 1 uur en 40 minuten vliegen vanaf Schiphol! Binnen 2,5 uur ben je in het centrum van de stad. Het is ook een van de nieuwste bestemmingen van KLM en van ons. Wij kunnen niet wachten om onze eerste verrassingsreizen te plannen naar deze bruisende stad!

hier.
nu.
startpunt.

Op weg naar
bestemming
onbekend.