Blog

Solo trips – Tips, bestemmingen en alles wat je moet weten als je alleen op reis gaat! 

By 14 april 2020 No Comments

Jij wilt op vakantie of citytrip, maar je beste vriend heeft een hertentamen, je ouders zijn aan het werk, je broer/zus heeft geen tijd en zelfs je buurjongen kan zijn krantenwijk niet afzeggen. Wat doe je dan? Solo traveling, of solo reizen, wordt steeds populairder. Alleen op pad in een ander land is natuurlijk super gaaf. Maar waar begin je? In deze blog kom je erachter!

Solo trips met Tripprs

Al onze Tripprs trips zijn geschikt voor solo reizigers. Hou jij ervan om te shoppen in een te gekke stad, feestje pakken of lekker op het strand liggen? Dan zijn de Go Shopping, Go Party of Go Tanning trips op jouw lijf geschreven. 

Wil jij eens een keer echt iets anders? Heb jij Parijs en Barcelona nu echt wel gezien? Dan is de Go Exploring trip iets voor jou. Tijdens deze trip bezoek jij een unieke stad in Europa. Natuurlijk zorgen wij voor chille vluchttijden en gaan we op zoek naar een gezellig hotel met een goede ligging. Ideaal om nieuwe vrienden te leren kennen! 

Voordelen van alleen op reis

Hoewel veel mensen alleen maar nadelen zien aan alleen op reis gaan, brengt het ook heel veel voordelen met zich mee. Zo kan je doen wat je wilt en wanneer je wilt: jij bent zelf de baas over je eigen planning. Je kunt je echt focussen op de bestemming waar je je bevindt. Meer voordelen van alleen op reis gaan, zijn:

  • Je bent vrij om locals en andere reizigers te ontmoeten. Als je alleen reist gaat dit vaak vanzelf. Overal waar je komt vindt je aanspraak en leer je nieuwe mensen en culturen kennen. 
  • Je kunt genieten van een goed boek, kunst, zelfreflectie en ga maar door… 
  • Je kunt je eigen interesses volgen. Mocht je een wijnproeverij willen doen of gaan bungeejumpen: alles is mogelijk! 

Tips voor solo reizigers

De grootste tip is natuurlijk dat je ten alle tijden op jouw eigen veiligheid moet letten en altijd je spullen in de gaten moet houden. Niets is zo vervelend als jouw ultieme trip doorbrengen op het politiestation, omdat je bent berooft van je paspoort. Wat overige tips die ook van pas kunnen komen tijdens jouw solo trip zijn:

  • Laat altijd iemand van het thuisfront weten waar je bent/verblijft;
  • Leer een paar veel gebruikte woorden in de taal van het land waar je bent; 
  • Laat geen misbruik van je maken en luister naar je instinct; 
  • Geniet van alles wat je om je heen ziet!