Blog

The best of: Gelderland!

By 14 januari 2021 No Comments

De grootste provincie van Nederland is Gelderland! De bekende steden zijn: Arnhem, Zwolle, Apeldoorn en Nijmegen. Om de Veluwe niet te vergeten. Dit prachtige park wordt vaak bezocht door bewoners uit heel het land. Als je er bent kijk je je ogen uit door de diverse flora en fauna die je er zal tegenkomen. 

De beste steden om te shoppen

Zoek je een leuke stad om te shoppen? Kies dan voor Arnhem en Nijmegen! De sfeervolle binnenstad van Arnhem is al een paar keer uitgeroepen tot beste binnenstad en niet zonder reden! Het winkelgebied van de 7 straatjes bevatten zowel bekende winkels als kleine, unieke winkels. Bent u geïnteresseerd in mode en accessoires en wilt u direct kopen van de ontwerpers, dan is het Modekwartier echt wat voor jou!

In Nijmegen bevindt zich de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat en de Stikke Hezelstraat! Dit is dus echt het bezoeken waard. Hier bevinden zich de oudere boetiekjes en leuke galleries. De grootste winkels en merken vind je in: de Molenstraat, Burchtstraat en Marikenstraat. 

Diverse musea

In de Hoge Veluwe ligt het wereldberoemde museum: Kröller-Müller Museum. In dit museum kan je de grootste privécollectie van Van Gogh bekijken en hier is één van de mooiste beeldentuinen van Europa. 

Zin in een interactieve museumtour? Ga naar het MuZIEum waar je je zintuigen extra kan prikkelen. Ervaar hoe het is om slechtziend of blind te zijn en ga mee op pad waar proeven, ruiken en voelen een grotere rol spelen dan in het dagelijks leven. 

Spectaculaire kastelen

Het slot waar de beroemdste ontsnapping van Nederland plaatsvond: Slot Loevestein! Een van de meest bekende gevangenen in de 17e eeuw, Hugo de Groot, ontsnapte door zich te verstoppen in een boekenkist die uit het slot werd vervoerd. Hierna vluchtte hij naar Frankrijk. Bezoek dit slot en laat de museumgidsen alles vertellen over de ridders en gevangenen in die tijd.

Een van de oudste kastelen van Nederland is Kasteel Doorwerth, de geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot de 12e eeuw! In het gebouw bevinden zich 3 musea en de oudste boom van Nederland: de Robinia Boom is rond 1600 geplant en heeft een stamomvang van 7 meter!

Go Dutch!

Al zin om naar Gelderland te gaan? Kies voor de Go Dutch en wie weet word je wel naar een leuke stad in Gelderland gestuurd. Kies voor een dagje shoppen, naar een museum of bezoek een kasteel. Aan het einde van de dag kan je lekker ontspannen in een accommodatie, wie neem jij mee?