Blog

De leukste wandelroutes en natuurgebieden in Nederland

By 11 februari 2021 februari 25th, 2021 No Comments

Nederland biedt prachtige wandelroutes aan in de mooiste natuurgebieden! Ondertussen kennen we de wandelroutes in de buurt uit ons hoofd. Hoogste tijd voor iets vernieuwends… Met een Go Dutch Trip brengen wij je graag naar nieuwe, verrassende plekken toe!

Lees snel verder voor de leukste wandelroutes in de verschillende provincies van Nederland. 

De Oisterwijkse Vennen (Noord-Brabant)

Het sprookjesachtige landschap van Noord-Brabant wordt het ook wel genoemd. In de bossen rondom Oisterwijk liggen meer dan 80 vennen! Rondom deze vennen liggen vaak prachtige wandel- en fietspaden. De paden zijn geschikt voor wandelliefhebbers van alle leeftijden. Als je er toch bent kun je het gezellige Oisterwijk ook nog in wandelen of fietsen. Leuk om met het gezin, samen met je partner of lekker alleen doorheen te dwalen. 

Amsterdamse waterleidingduinen (Noord-Holland)

Wildlife spotten in eigen land? Dat kan in de Amsterdamse waterleidingduinen. Je kunt hier prachtig wandelen door de afwisselende natuur! Zo kun je er wandelen door het bos, duinen en kun je richting de zee. Verder kun veel herten spotten op deze plek! Zeker de moeite waard dus. 

*Let op om de Amsterdamse waterleidingduinen te bezoeken, dien je een dagkaart te kopen, deze kost 1,50 p.p en het voor het parkeren betaal je 2,-. 

Imstenraderbos (Zuid-Limburg)

Weer een dagje de natuur in! Tijdens deze wandelroute kun je volop genieten van de prachtige natuur en uitzichten. Geniet na een uitdagende klim van een adembenemend uitzicht over het dal en de stad! Midden in de natuur heeft het Imstenraderbos een klein maar fijn speelplekje, waar je als kind kunt klimmen en klauteren! Maak een uitstapje met het gezin naar Heerlen en geniet van stad en natuur. 

Ooijpolder (Gelderland)

Een natuurgebied aan de rivier de Waal, vlakbij de stad Nijmegen is de Ooijpolder. Ideaal als je een citytrip naar Nijmegen wilt en een dag in de natuur wilt zijn. De Ooijpolder is bekend van de uiterwaarden, stranden, meren en wandelpaden langs vele mooie bloemen en planten. Deze route is leuk om te wandelen en om te fietsen! Ook in de omgeving zijn er genoeg andere bezienswaardigheden te bezoeken. 

Go Dutch Trip

Met een Go Dutch trip brengen wij je naar een verrassende plek in Nederland, midden in de natuur maar ook met een stad dichtbij.