Blog

The best of: Zuid-Limburg

By 19 november 2020 No Comments

The best of: Zuid-Limburg

Op zoek naar een gebied waar je nooit verveeld raakt? Ga dan naar Zuid-Limburg. Wat is hier veel te zien! Ontdek het bourgondische leven, ontdek de mooiste wandelroutes, leer de cultuur en tradities kennen… dit is nog maar het begin! Op Zuid-Limburg raak je nooit uitgekeken, so LET’S GO!

Bekende steden

Denk je aan Zuid-Limburg dan denk je aan steden met ieder een eigen karakter! Een voorbeeld is Heerlen, oftewel de street art hoofdstad van Nederland. Vanwaar deze naam zou je denken? Wanneer je in Heerlen bent, kijk je je ogen uit. Prachtige kunstwerken zijn op gebouwen gemaakt door groot of lokaal talent. Dit is dus voor iedereen toegankelijk en daarom het bezoeken waard, net zoals andere bekende steden zoals: Sittard en Valkenburg!

Bourgondisch genieten!

Bier, wijn, fruit, stroop, vlaai… wat is er niet te vinden in Zuid-Limburg? Zuid-Limburg is de wijnregio van Nederland en het bezoeken van een wijngaard in bijvoorbeeld Mergelland of vijlen raden wij dan ook zeker aan! Daarnaast is het bezoeken van een bierbrouwerij of banketbakkerij ook erg leuk om met de Limburgse streekproducten in aanmerking te komen. Er is altijd wel iets wat je lekker vind!

Uniek landschap

Het unieke landschap van Zuid-Limburg kenmerkt zich door: groene golvende heuvels, boomgaarden, uitgestrekte plateaus en meer. Niet voor niks dus dat Zuid-Limburg het predicaat ‘Nationaal Landschap’ heeft gekregen. Wandel bijvoorbeeld door het Land van Kalk en geniet van kalkwanden, akkers, bloemen en geniet van de rust. Wil je er liever met de fiets tussenuit? Fiets dan door de Dellen. Je fiets tussen de Geul en het hellingbos terwijl je de geur van de balsemien ruikt! Heerlijk ontspannen.

Go Dutch bij Tripprs

Kies je voor Go Dutch bij Tripprs, dan sturen wij jou naar een leuke Nederlandse stad! Wil je samen met je geliefde of met het hele gezin? Dat kan allebei! Wij zoeken de leukste stad voor jou uit en wie weet belanden jullie wel in Zuid-Limburg. Veel plezier!